lauantai 31. maaliskuuta 2012

SalSK-LoimSK 2-2

SuomiCupissa hienosti tasapeli SalSK-LoimSK 2-2

SuomiCupin ensimmäinen kierros pelattiin Salon ja Loimaan kesken viimevuotiseen tapaan. Maaliskuun viimeisenä päivänä Loimaalaiset venyivät 2-2 tasapeliin ja Salo pääsi jatkoon vain vertailun turvin. Viime vuotiseen 0-6 tappioon nähden Loimaan pelurit venyivät hienosti,

Ensimmäisenä päättyi minun ja Jari Järvenpään peli 7. siirron sopuiluun, kuten usein vanhaa seuraa vastaan pelatessa tapahtuu. SalSK kuittasi nopeasti johtopisteen, kun Kaitsu erehtyi Samulia vastaan loppupelissä epäedulliseen vaihtoon, Tarjolla olisi ollut tasaväkinen torniloppupeli, mutta suunnitelman muuttaminen koitui tappioksi. Pian myös Marko ja Raino Tötterström laskivat aseensa. Marko oli päässyt tuttuun skandinaavisen muunnelmaan mustilla, jossa Raino joutui pitkään miettimään ja tarjosi tasapeliä.
Pian myös Jarkko joutui antautumaan, kun hieman hankalassa asemassa Juho Pellon ratsuhaarukointi jäi huomaamatta. SalSK oli siis neljän pelin ollessa kesken vakuuttavassa 2-0 johdossa.

Janne toi kavennuksen vietyään hyvästä hyökkäysasemasta valkeat värinsä voittoon. Timo Vierjoen avaus mustilla kääntöväri Blumenfeldia vastaan oli johtanut liian ahtaaseen asemaan sotilaan edusta huolimatta. Hannu Pihlajasalo oli vaihtanut Akia vastaan laadun kahteen sotilaaseen, mutta Akin asema näytti olevan muutoin kunnossa. He sopivatkin tasapelin testaamatta, oliko jommalla kummalla edun mahdollisuuksia.
Tommi oli ollut vaikean näköisessä asemassa keskipelissä menettäen sotilaan, mutta pääsi Re4-siirrolla peliin mukaan ehdottaen samalla tasapeliä. 2-1 johdossa salolaiset huomasivat tasapelillä varmistavansa vertailuvoiton, joten Erkki ei riskeerannut teräväksi muuttuneessa asemassa.

Viimeisessä pelissä Pasi pelasi hyvin tuoretta shakkimestari Juha Hynnistä vastaan ja onnistui lopulta tekemään voittoisan läpimurron daamisivustalla.
SalSK - LoimSK 2-2

Jari Järvenpää - Tapio Salo ½-½
Hannu Pihlajasalo - Aki Nokso-Koivisto ½-½
Juha Hynninen - Pasi Mellin 0-1
Samuli Nieminen- Kaj Erlund 1-0
Juho Pelto - Jarkko Hellström 1-0
Raino Tötterström- Marko Kovumäki ½-½
Timo Vierjoki - Janne Kaseva 0-1
Erkki Haanila - Tommi Tuomola ½-½

Vertailupisteet lasketaan seuraavasti:
3 pöydän voitosta Loimaalle 6 p ja 7. pöydän 2 p. = 8 pistettä
4. ja 5. pöydän voitoista Salolle 5 ja 4 p = 9 pistettä

Eli vertailupistein 9-8 SalSK jatkoon.Kuva 1. Pelit alkamassa ja joukkueiden linjat valmiina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti