sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Remi-LoimSK 3-2

Sunnuntain pelissä LoimSK kärsi niukan 2-3 tappio Shakkiseura Remissin vieraana Vantaan Koivukylässä.


Remi-LoimSK 3-2

Markus Kiili - Ular Lauk 0-1
Kari Eklund - Tapio Salo 0-1
Timo Rönnqvist - Aki Nokso-Koivisto ½-½
Sasu Lappalainen - Marko Grek 1-0
Tomi Veteläinen -Kaj Erlund 1-0
Kalle Kumpulainen - Matti Airola 1-0
Dmitri Tumanov - Jarkko Hellström ½-½
Leo Peltola -Marko Koivumäki ½-½

Loimaalaisten ensimmäinen takaisku tapahtui Pasin rengasrikon merkeissä. Aki onneksi tavoitti Koivumäen Markon, joka pääsi tuuraamaan Pasia. Jarkon ja Matin valmistelut ja värit menivät myös uusiksi. Remi oli myös saanut riveihinsä lauantain peleihin verrattuna Timo Rönnqvistin ja oli hieman odotettua vahvempi.

Avauksen jälkeen Marko Grek näytti olevan ahtaalla mustilla englantilaisen Flohr-Mikenas hyökkäyksessä Sasu Lappalaista vastaan. Matti oli ottanut Kalle Kumpulaisen Rc3-Lb5 anti-sisilialaista vastaan eristetyn kaksoissotilaan c6-c5, josta lähettipari ei ollut riittävä korvaus. Omassa pelissäni Kari Eklund uhrasi nimzo-intialaisen Kasparov-muunnelmassa (4.Rf3 5.g3) kaksi sotilasta, joista korvausta ei täysin tuntunut olevan. Ular oli uhrannut valkeilla sisilialaisen Tajmanovia vastaan sotilaan, josta oli korvauksena tilaetua Markus Kiiliä vastaan. Akilla oli pientä aloitetta skotlantilaisessa avauksessa Timo Rönnqvistia vastaan.

Kaitsu oli pelannut Tomi Veteläisen mustilla valitsemaa sisilaisen Najdorfin muunnelmaa vastaan passiivisesti ja musta oli tasoittanut nopeasti. Marko Koivumäellä oli mustilla skandinaavisella varsin tasainen asema Leo Peltolaa vastaan.  Jarkon Reti/englantilainen avaus oli tuottanut suljetun ja monimutkaisen aseman nuorta Dmitri Tumanovia vastaan.

Kolmenkymmenen siirron kohdalla päättyivät ensimmäiset pelit. Marko G. ei onnistunut kaventamaan vastustajan avauksessa saamaa etumatkaa ja kehittämätön kuningassivusta johti ratkaiseviin materiaalimenetyksiin. Kajtsun vastustaja jatkoi avauksenkin jälkeen tehokkaasti ja johdatti e-sotilaansa korotukseen asti. Marko K. oli tasoittanut varmasti ja tuloksena oli tasapeli. Kolmen päättyneen pelin jälkeen Remillä siis 2-0 johto.

Seuraavaksi kärkipöydät päättyivät loimaalaisten eduksi. Ular oli saanut sotilaan takaisin ja loppupelissä upseerit pelasivat paremmin yhteen tuottaen koko pisteen. Kari Eklund uhrasi kekseliäästi vielä laadun, mutta ajan käydessä vähiin vastapeli hiipui ja pääsin avaamaan pelin torneilleni. Akin peli oli sitä vastoin yksinkertaistunut raskaiden upseerien loppupeliksi, jossa aselepo solmittiin.

Matti oli menettänyt loppupelissä sotilaan ja viimeiset vastapeliyritykset vastustaja tarkasti pelaten esti. Jarkko oli käyttänyt hyväksi Dmitrin epätarkkuudet ja oli voittanut muutaman sotilaan. Dmitrillä oli kuitenkin aloitetta ja ikushakki näytti Jarkon avattua asemaa olevan todennäköisintä. Jarkko taiteili kuitenkin torniloppupeliin sotilaan etumatkoin. Mielenkiintoisessa loppupelissä päädyttiin lopulta pistejakoon.

Lopputuloksena siis niukka tappio etukäteen hieman vahvemmiksi rankatuille Remiläisille.Pöydät 1-3.

Pöydät 4-8.

Kaitsun ja Matin pelit alkamassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti